Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα

Cheesecake με σοκολατένια μπισκότα

Ένα υπέροχο τσιζκέικ με λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα. Λιχουδιά για όλες τις ηλικίες!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cheesecake-with-biscuits/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Ρυθμίστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Λιώστε το βούτυρο. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στον πάτο μιας φόρμας με αφαιρούμενο τσέρκι, περίπου 24εκ. σε διάμετρο.
  • Ανακατέψτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Για τη γέμιση
  • Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς. Ανακατέψτε καλά τα 2/3 των μπισκότων.
  • Ανακατέψτε με σύρμα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και την crème fraiche (ξυνόκρεμα). Χτυπήστε μαζί ένα αυγό κάθε φορά, ρίχνοντας τελευταίο τον κρόκο. Ανακατέψτε μαζί το ξύσμα λεμονιού και τα ανάμεικτα μπισκότα.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50-60 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε το cheesecake στον ζεστό φούρνο για άλλη 1 ώρα. Στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει.
  • Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, ώστε να στερεοποιηθεί σωστά.
  • Θρυμματίζετε τα υπόλοιπα από τα μπισκότα. Χτυπάτε την κρέμα με σύρμα. Σερβίρετε το cheesecake με την κρέμα και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  • Έτοιμο!

Υλικά

Για τη βάση
Σοκολατένια γεμιστά μπισκότα
1 πακέτο
75 γρ.
Για τη γέμιση
600 γρ.
Ζάχαρη άχνη
200 γρ.
Εκχύλισμα βανίλια
1 κ.σ.
Creme fraiche (ξυνόκρεμα)
200 ml
Αυγά
3
Κρόκος αυγού
1 1
Γεμιστά σοκολατένια μπισκότα
1 πακέτο
Αποφλοιωμένο λεμόνι
1
300 ml