Cheesecake με κρέμα φράουλας

Cheesecake με κρέμα φράουλας

2 15
Μια ασυναγώνιστη συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cheesecake-me-krema-fraoulas/

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα πτι-μπέρ σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο soft, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
  • Στρώνουμε το μείγμα στα τσέρκια και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  • Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
  • Σε ένα multi τοποθετείτε τα 400 γραμμάρια φράουλες μαζί με τα 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Τοποθετείτε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνετε τις φράουλες να βράσουν για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτετε μέσα τις ζελατίνες, καλά στημένες, και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα στις φράουλες και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
  • Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάτε, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ξεκινήσει να δένει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  • Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  • Απλώνουμε την κρέμα στα τσέρκια, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  • Για την σάλτσα φράουλας σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα 200 γραμμάρια φράουλες μαζί με τα 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζουμε από την φόρμα και σερβίρουμε με την σάλτσα φράουλας από πάνω και τις φράουλες κομμένες σε τέταρτα.

Υλικά

Για 3 τσέρκια 15εκ.
500 γρ.
400 γρ.
Ζελατίνη
5 φύλλα
Άχνη ζάχαρη
120 γρ.
Εκχύλισμα απο βανίλια
3 κ.γ.
Φράουλες
400 γρ.
Άχνη ζάχαρη
120 γρ.
Για τη βάση
Μπισκότα πτι-μπερ
225 γρ.
100 γρ.
Για τη σάλτσα φράουλας
Φράουλες
200 γρ.
Ζάχαρη
60 γρ.
Για το topping
Φράουλες
15