Cheesecake με φρούτα του δάσους

Cheesecake με φρούτα του δάσους

Ανακαλύψτε ποιός κάνει το καλύτερο cheesecake, ετοιμάζοντας μια απολαυστική συνταγή για cheesecake με φρούτα του δάσους. ‏‏‎‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ Μια συνταγή απο τον ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cheesecake-me-frouta-tou-dasous/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να λιώσει.
  • Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.
Για την κρέμα
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.
Για το γαρνίρισμα
  • Προσθέτουμε στην επιφάνεια τα φρούτα του δάσους
Για το σερβίρισμα
  • Βάζουμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό. Κόβουμε ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε δυόσμο και σερβίρουμε.

Υλικά

Για τη βάση
Μπισκότα τύπου digestive
250 γρ.
100 γρ.
Για την κρέμα
750 γρ.
Ξύσμα λεμονιού απο 1 λεμόνια
Της σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.σ.
Ζάχαρη άχνη
100 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα απο βανίλια
300 γρ.
Για το γαρνίρισμα
Φρούτα του δάσους
400 γρ.
Για το σερβίρισμα
Φύλλα από μέντα