Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα

Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα

2 15
Ένα λαχταριστό cheesecake ψυγείου απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cheesecake-marmelada-fraoula/

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα μπισκότα βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο soft, το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
  • Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  • Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  • Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνετε ομοιόμορφα.
  • Τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα και σερβίρετε με την μαρμελάδα φράουλα από πάνω.

Υλικά

Για ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ. με ύψος 5 εκ.
500 γρ.
350 γρ.
Ζάχαρη άχνη
90 γρ.
Ξύσμα από λεμόνια
Βανίλια (εκχύλισμα)
2 κ.γ.
Μπισκότα βρώμης
200 γρ.
80 γρ.
Μαρμελάδα φράουλα για το σερβίρισμα