Σαρλότ με φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σαρλότ με φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-charlotte-me-fraoules/

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το μισό από το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα το οποίο έχουμε βγάλει από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν, έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο ζεστό νερό αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο και την ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος Arla .
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
  • Σε μία ψηλή φόρμα τοποθετούμε μία λαδόκολλα στις διαστάσεις του πάτου. Βάζουμε πάνω από αυτήν το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. φράουλες και καλύπτουμε με τα μπισκότα της αρεσκείας μας τα οποία έχουμε προηγουμένως βουτήξει για πολύ λίγο μέσα στο γάλα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Κολλάμε περιφερειακά μπισκότα και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες.

Υλικά

Μπισκότα σαβουαγιάρ ή μπισκότα πτι μπερ
1 συσκευασία
Γάλα για το βούτηγμα
300 γρ.
Ζελατίνη (7,5γρ.)
1½ φύλλο
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
100 γρ.
Φράουλες (καθαρό βάρος)
400 γρ.