Τούρτα carrot cake με κρέμα τσουρέκι
45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Εντυπωσιακή τούρτα με αφράτο carrot cake αλλά και μια ονειρεμένη, αφράτη κρέμα που μοσχομυρίζει τσουρέκι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για την κρέμα
Για την επιφάνεια
Για την συναρμολόγηση
Υλικά
Για το κέικ καρότο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
180 γρ. |
---|---|
170 γρ. | |
Ζάχαρη
|
300 γρ. |
Αυγά μεγάλα
|
3 |
Καρότα μέτρια, τριμμένα
|
4 |
Καρύδια χοντροσπασμένα
|
100 γρ. |
Κανέλα
|
1 κ.γ. |
Τζίντζερ
|
½ κ.γ. |
Μοσχοκάρυδο
|
¼ κ.γ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
Μαγειρική σόδα
|
½ κ.γ. |
Εκχύλισμα απο βανίλια
|
1 κ.γ. |
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Για την κρέμα
400 γρ. | |
200 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
50 γρ. |
Μαχλέπι σκόνη
|
½ κ.γ. |
Κανέλα σκόνη
|
½ κ.γ. |
Μαστίχα σκόνη
|
¼ κ.γ. |
Μοσχοκάρυδο σκόνη
|
¼ κ.γ. |
Για την επιφάνεια
Καρότα
|
2 |
---|---|
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
Νερό
|
100 ml |