Κέικ καρότου με τυρί κρέμα

Κέικ καρότου με τυρί κρέμα

1 ω
Η καλύτερη συνταγή για κέικ καρότου με τυρί κρέμα. Το κέικ καρότου με απαλό και φρέσκο ​​τυρί κρέμα είναι ένα υπέροχο κλασικό γλυκό που ενθουσιάζει τους περισσότερους.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-carrot-cake-arla-cream-cheese/

Εκτέλεση

Για το κέικ καρότου
  • Χτυπάμε καλά στο χέρι ή με το μίξερ χειρός το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ μαζί και το διπλώνουμε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με καρότα, καρυδόψιχα και σταφίδες.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα (περίπου 20 εκ. x 30 εκ.) με χαρτί ψησίματος
  • Ψήνουμε το κέικ στη μέση του φούρνου για περίπου 1 ώρα στους 175° στις αντιστάσεις
Για την κρέμα τυριού κρέμα
  • Χωρίζουμε το τυρί κρέμα σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό.
  • Να είστε ακριβείς στη μέτρηση της ζάχαρης άχνης.
  • Αν είναι πολύ, το γλάσο θα είναι λεπτό.
  • Βάζουμε την κρέμα πάνω στο κρύο κέικ καρότου και διακοσμούμε με καρυδόψιχα και τριμμένη φλούδα λεμονιού.

Υλικά

Κέικ καρότου
300 γρ.
Ζάχαρη καστανή
300 γρ.
Αυγά
4
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Κανέλα
3 κ.γ.
Μπέικιν πάουντερ
3 κ.γ.
Καρότα ψιλοτριμμένα
450 γρ.
Καρύδια ψιλοκομμένη
100 γρ.
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
Κρέμα τυριού κρέμα
400 γρ.
Ζάχαρη άχνη
100 γρ.
Λεμόνια (ξύσμα ψιλοτριμμένο)
4 κ.γ.
Διακόσμηση
Ψιλοκομμένη καρύδια
Ξύσμα από λεμόνια ψιλοτριμμένο (χωρίς στύψιμο)