Καρμπονάρα με πανσέτα και τυρί κρέμα

Καρμπονάρα με πανσέτα και τυρί κρέμα

Η αγαπημένη καρμπονάρα είναι, ίσως, η πιο δημοφιλής μακαρονάδα παγκοσμίως και την βρίσκουμε με διάφορες παραλλαγές. Δοκιμάστε την με νόστιμη πανσέτα και τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος light για να έχετε ένα γρήγορο, ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-carbonara-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνετε τις παπαρδέλες να βράσουν.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνετε την πανσέτα και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζετε με την πάπρικα, ρίχνετε το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα έχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και ανακινείτε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα τον κρόκο αυγού, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αδειάζετε την κρέμα στο τηγάνι με την πανσέτα και μεταφέρετε τις παπαρδέλες απευθείας από την κατσαρόλα, στο τηγάνι. Ανακατεύετε απαλά και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, σερβίρετε τις παπαρδέλες στα πιάτα και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, φρέσκο θυμάρι και λίγη πάπρικα σε νιφάδες.

Υλικά

Παπαρδέλες
400 γρ.
50 γρ.
Ελαιόλαδο
30 ml
Πανσέτα κομμένη σε κύβους
150 γρ.
Φύλλα απο 3-4 κλαδάκια θυμάρι
Της σούπας πάπρικα σε νιφάδες
1 κ.σ.
Σαμιώτικο κρασί ή μπράντυ
50 ml
200 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος light
250 ml
1 κρόκος αυγού
1
Ξύσμα απο 1 λεμόνια ακέρωτο
Αλάτι
Πιπέρι