Καραμελωμένο popcorn

Καραμελωμένο popcorn

Το ποπ κορν σας δίνει την απόλυτη αίσθηση του σινεμά όταν βλέπετε κάποια ταινία στο σπίτι ή χαλαρώνετε στον καναπέ. Αλλά δεν είναι απλά κάτι νόστιμο για αυτή την περίπτωση. Είναι επίσης δημοφιλές ως σνακ για μικρούς και μεγάλους στα Halloween πάρτυ. Και αν η κλασική εκδοχή του σας φαίνεται βαρετή, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το λαχταριστό μας popcorn καραμέλας. Ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, αλλά είναι τρομερά απολαυστικό!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-caramelized-popcorn/

Εκτέλεση

Popcorn
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Προσθέτετε το καλαμπόκι στο λάδι και βάζετε το καπάκι στην κατσαρόλα.
  • Αφήνετε το καλαμπόκι να ζεσταθεί σε μια μέση προς υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλοι οι πυρήνες, ανακατεύοντας συχνά.
  • Πετάτε τους πυρήνες που δεν έχουν ανοίξει και κρατάτε το υπόλοιπο popcorn ζεστό στο σκεύος μέχρι να φτιάξετε την καραμέλα.
Καραμέλα
  • Λιώνετε τη ζάχαρη με το νερό σε υψηλή θερμοκρασία, μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά. Μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά μέχρι το χρώμα να γίνει ανοιχτό καφέ και να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες.
  • Προσθέτετε βούτυρο και αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε ένα σταθερό επίπεδο και συνεχίζετε να μαγειρεύετε για περίπου 2 λεπτά. Ρίχνετε μια ματιά στο μείγμα επειδή μπορεί εύκολα να διογκωθεί – η καραμέλα πρέπει να έχει μια πυκνή συνοχή και ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε μπέικιν πάουντερ για να σχηματιστούν φυσαλίδες.
  • Ρίχνετε την καραμέλα στην κατσαρόλα με το popcorn και ανακατεύετε.
  • Χρησιμοποιείτε 2 κουτάλες στραγγίσματος για να απλώσετε το καραμελωμένο popcorn σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και, όταν κρυώσει, σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια.
  • Αποθηκεύετε το καραμελωμένο popcorn σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Υλικά

Popcorn
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Πυρήνες από καλαμπόκι
200 γρ.
Καραμέλα
Ζάχαρη
100 γρ.
Νερό
50 ml
20 γρ.
Αλάτι
½ κ.γ.
Μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ.