Κέικ τριφτό γεμιστό με κρέμα καρύδας

Κέικ τριφτό γεμιστό με κρέμα καρύδας

1 ω 10 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Ένα εύκολο, τριφτό κέικ με κακάο γεμισμένο με ανάλαφρη κρέμα καρύδας. Μπορείτε να κρατήσετε τη βασική τριφτή ζύμη και να διαφοροποιήσετε την κρέμα με λεμόνι, πορτοκάλι ή και με σταγόνες σοκολάτας. Μια υπέροχη συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cake-trifto-me-krema-karydas/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ, 100 γρ. από τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
  • Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρόλα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα αυγά και το βούτυρο και δουλεύετε με τα δάχτυλά σας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Βουτυρώνετε καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε το μισό μείγμα της ψιχουλιαστής ζύμης και πιέζετε με τα χέρια σας για να γίνει συμπαγής και να καλύψετε τη βάση και τα τοιχώματα. Αδειάζετε την κρέμα καρύδας και σκορπίζετε την υπόλοιπη θρυμματισμένη ζύμη, πασπαλιστά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αερόθερμο για 35-40 λεπτά.
  • Σερβίρετε το κέικ πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη καρύδα.

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ.
Κακάο
50 γρ.
Ζάχαρη άχνη + 100γρ. επιπλέον
100 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
16 γρ.
Αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2
120 γρ.
250 ml
Γάλα
250 ml
Κορν φλάουρ
40 γρ.
Ινδοκάρυδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
60 γρ.
Βανίλια
1