Κέικ με σπαράγγια
1 ω 10 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Τα σπαράγγια είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά. Αν τα δοκιμάσετε σε αυτό το κέικ θα ξετρελαθείτε. Η μοτσαρέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τριμμένη, αλλά και σε κύβους αν αγοράσετε κομμάτι.
Εκτέλεση
Τα μυστικά της συνταγής
Επειδή το κέικ περιέχει ελαιόλαδο, η υφή του είναι υδαρής. Αν θέλετε να γίνει πιο στεγνό όπως τα κλασικά κέικ, αντικαταστήστε το με 120 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο.
Υλικά
Φρέσκα σπαράγγια
|
400 γρ. |
---|---|
Πράσα ψιλοκομμένο
|
1 κλωναράκι |
Φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
|
2 |
50 γρ. | |
Αυγά
|
4 |
150 ml | |
Ελαιόλαδο
|
100 γρ. |
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
160 γρ. |
Μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
|
20 γρ. |
100 γρ. | |
Ροζ πιπέρι σε κόκκους
|
1 κ.γ. |