Κέικ με πουτίγκα σοκολάτας

Κέικ με πουτίγκα σοκολάτας

Ένα κέικ για όλες τις περιστάσεις, με πλούσια γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Μια υπέροχη συνταγή με Arla Protein chocolate pudding, απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cake-me-pudding-sokolatas/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. και στρώνετε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτετε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα κόσκινο και το προσθέτετε πασπαλιστά στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ρίχνετε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζετε σε ένα μπολ την πουτίγκα και το αυγό και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ρίχνετε τα μύρτιλα και ανακατεύετε.
  • Αδειάζετε το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και με ένα κουτάλι ρίχνετε το μείγμα της πουτίγκας πρωτεΐνης σε διάφορα σημεία.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

Αυγά
2
Ζάχαρη
80 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Βανίλια εκχύλισμα
1 κ.γ.
Γάλα
100 ml
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ.
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Για την επιφάνεια
200 γρ.
Αυγό
1
Μύρτιλα
100 γρ.