Κέικ αλμυρό με τυριά Arla

Κέικ αλμυρό με τυριά Arla

Αυτό το λαχταριστό αλμυρό κέικ μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας πρωινή συνήθεια. Αποτελεί εύκολη και γευστική επιλογή για το γραφείο ή το σχολείο, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ μπορείτε να το απολαύσετε και ως βραδινό μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cake-almyro-me-tyria-arla/

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με το γάλα και τη ζάχαρη έως ότου έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σκληρό τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 1 ώρα.
  • Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα την επιφάνεια του κέικ και το βάζουμε πάλι στον φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.

Υλικά

300 γρ.
300 γρ.
Ζάχαρη καστανή
50 γρ.
Αυγά
6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
50 γρ.
Ξερά σύκα ψιλοκομμένα
300 γρ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανθό απο αλάτι
½ κ.γ.