Burger μοσχάρι με Arla Mozzarella και sauce μουστάρδας με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Burger μοσχάρι με Arla Mozzarella και sauce μουστάρδας με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Burger μοσχάρι με Arla Mozzarella και sauce μουστάρδας με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

27
Το πιο απολαυστικό burger είναι αυτό που φτιάχνουμε σπίτι μας, με φρέσκα και αγνά υλικά. Δοκιμάστε τη λαχταριστή συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου, με Arla Mozzarella και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-burger-moskhari-arla-mozzarella/

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το burger
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι, τον κιμά μοσχάρι, το κρεμμύδι, την σκελίδα σκόρδο, το λιωμένο βούτυρο, τον μαϊντανό, την μουστάρδα με μπούκοβο, την Worcestershire sauce, τον κρόκο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ζυμώνετε πολύ καλά, πλάθετε 4 μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για περίπου 20 λεπτά στo ψυγείο.
  • Όση ώρα ξεκουράζονται τα μπιφτέκια σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την sauce μουστάρδας, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κέτσαπ, την πικάντικη μουστάρδα και την Worcestershire sauce και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τα μπιφτέκια καλά και από τις 2 μεριές.
  • Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τελειώνετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για άλλα 10-12 λεπτά.
  • Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον μαζί με τις ροδέλες πιπεριάς μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Απλώνετε σε ένα ξύλο κοπής τις βάσεις από τα ψωμάκια και μοιράζετε ισόποσα τα υλικά με την εξής σειρά, την sauce μουστάρδας, την πράσινη λόλα, τα μπιφτέκια, τις φέτες Mozzarella τις ροδέλες τομάτας, τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος το μπέικον μαζί με τις ροδέλες πιπεριάς, κλείνετε με το πάνω μέρος απο τα ψωμάκια και σερβίρετε.

Υλικά

Ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1
Ψωμάκια για burger
4
Κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε ροδέλες
1
Μπέικον
8 φέτες
Πιπέρι πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
1
Λόλα πράσινη
4 φύλλα
4 φέτες
Για το μπιφτέκι
Κιμάς μοσχάρι
800 γρ.
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½
Σκόρδο ψιλοκομμένη
½ σκελίδα
100 γρ.
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 κ.σ.
Μουστάρδα με μπούκοβο
1 κ.γ.
Worcester sauce
1 κ.σ.
Για τη sauce μουστάρδας
200 γρ.
Κέτσαπ
20 γρ.
Μουστάρδα πικάντικη
40 γρ.
Worcester sauce
7 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι