Ατομικά σουφλέ με κουνουπίδι

Ατομικά σουφλέ με κουνουπίδι

χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-atomika-souffle-me-kounoupidi/

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα, για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να δέσει το μίγμα)
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και παράλληλα βράζουμε το ρύζι. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουνουπίδι, τους κρόκους αυγών, το ρύζι, το μοσχοκάρυδο και το Arla Delite Active 5%. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  • Μοιράζουμε το μίγμα σε 4 ατομικές ανοξείδωτες φόρμες για σουφλέ (ή σε ένα ταψί) και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Υλικά

Κουνουπίδι
200 γρ.
Κρεμμύδια ψιλοκομμένο
30 γρ.
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα ζεστό
3 αυγά
Ρύζι
90 γρ.
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά τριμμένο μοσχοκάρυδο