Αρνίσιο μπούτι ρολό γεμιστό

Αρνίσιο μπούτι ρολό γεμιστό

2 ω
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μια εξαιρετική συνταγή για το πασχαλινό σας τραπέζι, απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-arnisio-mpouti-rolo-gemisto/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο και το φρέσκο δενδρολίβανο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε το αρνίσιο μπούτι σε μία επιφάνεια κοπής, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις 2 μεριές.
  • Απλώνετε το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα στην εσωτερική πλευρά του αρνιού, τυλίγετε σε ρολό και δένετε, με μαγειρικό σπάγκο, σε 4-5 μεριές.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
  • Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι, να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, το τοποθετείτε σε μία γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 1 ώρα.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, για το πιλάφι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει, προσθέτετε το ρύζι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Υλικά

Μπούτι αρνιού ξεκοκαλισμένο περίπου 3 κιλά (ή δύο μικρότερα)
1
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
2 κουταλιές
Για την γέμιση
200 γρ.
Σκόρδο (1 σκελίδα)
1
Λεμόνι (ξύσμα)
1
Φρέσκο δενδρολίβανο
3 κλωναράκια
Πιπέρι μπούκοβο
1 πρέζα
Για το πιλάφι
80 γρ.
Κρεμμύδι
1
Ρύζι για πιλάφι
500 γρ.
Λευκό κρασί
80 ml
Ζωμός κοτόπουλου
700 ml
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
1
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο