Αρμενοβίλ
8 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Διάσημο γλύκισμα των δεκαετιών ’70 και ’80, που «αιωρείται» ανάμεσα στο παγωτό και το semifreddo. Κομμάτια καραμέλας με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, ανάλαφρες μαρέγκες και σάλτσα σοκολάτας. Μια υπέροχη συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Εκτέλεση
Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Για το παγωτό
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
Υλικά
Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Ζάχαρη
|
150 γρ. |
---|---|
Καβουρδισμένα αμύγδαλα
|
100 γρ. |
Καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης
|
60 γρ. |
Για το παγωτό
600 γρ. | |
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.γ. |
Ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
|
1 συσκευασία |
Μαρεγκάκια
|
10 |
Σταγόνες σοκολάτα
|
100 γρ. |
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Σοκολάτα, ψιλοκομμένη
|
100 γρ. |
---|---|
100 ml | |
Σπορέλαιο
|
1 κ.γ. |
Για το σερβίρισμα
Φιστίκια, τριμμένα
|
---|