Τσουρέκι αλμυρό, γεμιστό με αλλαντικά & τυριά

Τσουρέκι αλμυρό, γεμιστό με αλλαντικά & τυριά

4 ω
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα.. διαφορετικό τσουρέκι που θα σας συναρπάσει. Γεμιστό με λαχταριστά τυριά Arla , απο την Ντίνα Νικολάου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-almyro-tsoureki/

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μισό χλιαρό γάλα με τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Βάζετε στην κουζινομηχανή τον γάντζο και ρίχνετε στον κάδο τα άλευρα, τη ζάχαρη και το μείγμα της μαγιάς. Ξεκινάτε να δουλεύετε τα υλικά και μόλις αναμειχθούν προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, το αυγό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνετε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά έως ότου η ζύμη μαζευτεί γύρω από τον γάντζο. Σταματάτε το μίξερ και μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για την γέμιση:
  • Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το σύρμα. Προσθέτετε τα τυριά, τα αλλαντικά, τον δυόσμο, την ρίγανη και άφθονο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
Για το τσουρέκι:
  • Αναποδογυρίζετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζετε σε 9 ισοβαρή κομμάτια (περίπου 100 γρ. το καθένα). Με ένα μικρό πλάστη ανοίγετε τα 8 κομμάτια σε στρογγυλά, χοντρά φύλλα. Στο κέντρο του κάθε φύλλου, ισομοιράζετε την γέμιση και κατόπιν, κλείνετε τα φύλλα εγκλωβίζοντας μέσα τη γέμιση, δημιουργώντας χοντρές μπάλες.
  • Τοποθετείτε το 9ο κομμάτι ζύμη επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Με ένα τσέρκι (ή ένα μεγάλο πιάτο) κόβετε ένα κύκλο διαμέτρου 24 εκ. Κατόπιν, χαράζετε ακτινωτά το φύλλο, από το κέντρο προς την περιφέρεια, χωρίς όμως να το τερματίσετε, δημιουργώντας 8 ακτίνες.
  • Βάζετε στην άκρη της κάθε ακτίνας από 1 γεμιστή μπάλα και σηκώνετε την «μύτη» της ακτίνας και αγκαλιάζετε την μπάλα. Με όση ζύμη έχει περισσέψει, κόβετε μικρά φυλλαράκια και τα κολλάτε στην άκρη.
  • Μεταφέρετε το τσουρέκι σε φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει για 45-50 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C με αέρα. Αλείφετε το τσουρέκι με το μείγμα κρόκος-γάλα και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Υλικά

Για τη ζύμη
Αλεύρι για τσουρέκι
250 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Γάλα χλιαρό
250 ml
Μαγιά νωπή
15 γρ.
1 αυγά
Ελαιόλαδο
60 ml
Του γλυκού ζάχαρη
1 κ.σ.
Του γλυκού αλάτι
1 κ.γ.
1 κρόκο αυγά χτυπημένο με 2 κουταλιές γάλα, για το άλειμμα
Για την γέμιση
Μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ.
Απάκια ψιλοκομμένο
150 γρ.
Τυρί φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ.
150 γρ.
150 γρ.
2 αυγά
Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
100 ml
15 φύλλα μέντα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι