Αλμυρό κέικ με τυρί
1 ω 5 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Τα γλυκά σύκα με το αλμυρό τυρί δημιουργούν έναν ακαταμάχητο
συνδυασμό σε ένα κέικ που φέρνει στο μυαλό καλοκαιρινές βραδιές στο
μπαλκόνι. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Εκτέλεση
Συμβουλές
Ο χρόνος που απαιτείται για να ψηθεί ένα κέικ διαφέρει για κάθε φούρνο. Η καθημερινή χρήση και η εμπειρία θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η δική μας συσκευή, αν «πιάνει» γρήγορα τη θερμοκρασία που έχουμε ορίσει, αν ψήνει ομοιόμορφα, αν οι κάτω αντιστάσεις είναι δυνατές ή αν χρειάζεται να ψήσουμε σε χαμηλότερο ράφι κλπ. Έτσι, μπορούμε να προσαρμόσουμε αναλόγως τον χρόνο ψησίματος μιας συνταγής ή το ράφι στο οποίο θα ψήσουμε.
Υλικά
Τυρί τσένταρ τριμμένο
|
300 γρ. |
---|---|
300 γρ. | |
Ζάχαρη μαύρη
|
50 γρ. |
6 αυγά
|
|
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
400 γρ. |
Γάλα
|
100 γρ. |
300 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
|
|
½ κουταλάκι ανθός απο αλάτι
|
|
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
|