Αλμυρό κέικ με πέστο και λιαστές ντομάτες
1 ω 15 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπ
Σπιτική σάλτσα πέστο που αναδεικνύεται όταν συναντάει τις λιαστές
ντομάτες σε ένα αλμυρό κέικ που θα σας ενθουσιάσει. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για τη σάλτσα πέστο
Συμβουλή σερβιρίσματος
Υπάρχει ένα μυστικό που εγγυάται τέλειο ξεφορμάρισμα στα κέικ μας! Αφού βουτυρώσουμε τη φόρμα, την τοποθετούμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη και στη συνέχεια την αλευρώνουμε.
Υλικά
Ζάχαρη καστανή
|
30 γρ. |
---|---|
Αυγά
|
3 |
50 γρ. | |
Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
|
120 γρ. |
Σάλτσα πέστο
|
100 γρ. |
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
250 γρ. |
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
|
Λίγο χοντρό αλάτι
|
|
100 γρ. | |
Λιαστές ντομάτα ψιλοκομμένες
|
200 γρ. |
Για τη σάλτσα πέστο
Απο πλατύφυλλο βασιλικός
|
25 φύλλα |
---|---|
Σκελίδες σκόρδου
|
2 |
. ελαιόλαδο
|
100 γρ. |
Κουκουνάρι
|
30 γρ. |
Αλάτι
|
|
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|