Αλμυρό κέικ με πέστο και λιαστές ντομάτες

Αλμυρό κέικ με πέστο και λιαστές ντομάτες

1 ω 15 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπ
Σπιτική σάλτσα πέστο που αναδεικνύεται όταν συναντάει τις λιαστές ντομάτες σε ένα αλμυρό κέικ που θα σας ενθουσιάσει. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-almiro-keik-me-pesto/

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα πέστο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι και στο τέλος το τυρί μαζί με τις λιαστές ντομάτες. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ 27χ12 εκ., ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με το επιπλέον σκληρό τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.
Για τη σάλτσα πέστο
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού, τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Συμβουλή σερβιρίσματος

Υπάρχει ένα μυστικό που εγγυάται τέλειο ξεφορμάρισμα στα κέικ μας! Αφού βουτυρώσουμε τη φόρμα, την τοποθετούμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη και στη συνέχεια την αλευρώνουμε.

Υλικά

Ζάχαρη καστανή
30 γρ.
Αυγά
3
50 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
120 γρ.
Σάλτσα πέστο
100 γρ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ.
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο χοντρό αλάτι
100 γρ.
Λιαστές ντομάτα ψιλοκομμένες
200 γρ.
Για τη σάλτσα πέστο
Απο πλατύφυλλο βασιλικός
25 φύλλα
Σκελίδες σκόρδου
2
. ελαιόλαδο
100 γρ.
Κουκουνάρι
30 γρ.
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο