Αλμυρή τούρτα - Μπόμπα - πασχαλινή, με τυρί κρέμα, αυγά & μελιτζανοσαλάτα
1 ω 40 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπ
Η αλμυρή τούρτα "μπόμπα" είναι μια τέλεια πρόταση αξιοποίησης των αυγών του Πάσχα. Ο συνδυασμός του απαλού τυριού κρέμα και της πικάντικης μελιτζανοσαλάτας είναι ιδανικός. Απολαύστε την με δροσερή μπύρα ή λευκό κρασί. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου.
Εκτέλεση
Για την μελιτζανοσαλάτα:
Για την κρέμα τυριού:
Για την συναρμολόγηση:
Υλικά
1 ψωμί για μπόμπα , στρογγυλό, κομμένο σε φέτες (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί για τοστ)
|
|
---|---|
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
|
400 γρ. |
½ πιπέρι κόκκινη, ψιλοκομμένη
|
|
1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε στρογγυλά φετάκια
|
|
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το πράσινο μέρος τους)
|
Για την κρέμα τυριού
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
|
200 γρ. |
---|---|
1 μικρό αγγούρι πλυμένο καλά, με τη φλούδα του
|
|
2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
|
|
4 τοματάκια ψιλοκομμένα
|
|
1/3 ματσάκι άνηθος (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
|
|
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για τη γέμιση με αυγά
4 αυγά βρασμένα σφιχτά (ή πασχαλινά), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
|
|
---|---|
Μαγιονέζα
|
60 γρ. |
Της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
|
1 κ.σ. |
Για τη μελιτζανοσαλάτα
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
|
|
---|---|
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
|
100 γρ. |
1 πιπέρι Φλωρίνης, απο βάζο ψιλοκομμένη
|
|
½ ματσάκι μαϊντανός (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένα
|
|
Χυμός απο ½ λεμόνια
|
|
1 κουταλιά του γλυκού κρέμα σκόρδο (προαιρετικά)
|
|
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|