Άλειμμα καραμέλας

Άλειμμα καραμέλας

Χρόνος προετοιμασίας 30
Ποιο παιδί δεν αγαπάει την καραμέλα; Αλείφουμε σε μια φέτα ψωμιού και έχουμε έτοιμο το πιο λαχταριστό σνακ. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-aleimma-karamelas/

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα μέρος από τη ζάχαρη σιγά σιγά, ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Έτσι καραμελώνουμε τη ζάχαρη και όταν πάρει όλη σκούρο χρώμα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε αυτήν. Βράζουμε το μείγμα μέχρι τους 107ºC. Αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 35ºC, ρίχνουμε το βούτυρο.
  • Όμογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Βάρος: 500 γρ.

Υλικά

300 γρ.
75 γρ.
Γλυκόζη
120 γρ.
Ζάχαρη
180 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα