Αχλάδια ψητά με ιβίσκο και απαλή κρέμα τυριού
  • Arla
  • Συνταγές
  • Αχλάδια ψητά με ιβίσκο και απαλή κρέμα τυριού

Αχλάδια ψητά με ιβίσκο και απαλή κρέμα τυριού

45
Χρόνος προετοιμασίας 15
Με τον ιβίσκο, τα ψητά αχλάδια αποκτούν ένα εκπληκτικό χρώμα αλλά και άρωμα που δύσκολα αντιστέκεσαι. Σε συνδυασμό με μια ελαφριά κρέμα τυριού γίνεται ένα επιδόρπιο πολύ εντυπωσιακό που μπορείτε να σερβίρετε και στο τελείωμα ενός επισήμου δείπνου. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-achladia-psita-me-ivisko/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τους πυρήνες. Τοποθετείτε τα μισά κομμένα αχλάδια σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  • Σε μια κανάτα ανακατεύετε το κρασί, την γρεναδίνη και τα φύλλα ιβίσκου. Ραντίζετε με το μείγμα τα αχλάδια, πασπαλίζετε με τα 60 γρ. άχνη και προσθέτετε στο ταψάκι το ξύλο κανέλας. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Σε τακτικά διαστήματα, περιβρέχετε τα αχλάδια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζετε τα ταψάκι από το φούρνο, αφαιρείτε τα αχλάδια σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία τους 200°C και επαναφέρετε το ταψάκι στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι τα υγρά να δέσουν και να γίνουν σαν σιρόπι.
  • Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, την 1 κουταλιά άχνη και τη βανίλια και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Μοιράζετε την κρέμα στα πιάτα και βάζετε από 1-2 κομμάτια αχλάδια ανά μερίδα. Ραντίζετε με το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί στο ταψί και σερβίρετε.
Συμβουλή σερβιρίσματος

Αν δεν θέλετε να σερβίρετε αμέσως, κρατάτε την κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο και τα ψημένα αχλάδια μαζί με το σιρόπι σε ένα μπολ.

Υλικά

Αχλάδια φετέλ, ώριμα
4
Ιβίσκο
1 κ.σ.
Γρεναδίνη
100 ml
Λευκό κρασί
400 ml
Ζάχαρη άχνη
60 γρ.
Ξυλάκι κανέλας
1
400 γρ.
50 ml
Ζάχαρη άχνη
1 κ.σ.
Εκχύλισμα από βανίλια
1 κ.γ.