Εκτέλεση

  • Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο Lurpak, κτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  • Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

Πορτοκάλια πούλμπα
260 γρ.
250 γρ.
Ζάχαρη
400 γρ.
Αλεύρι
500 γρ.
Αυγά
5
Μπέικιν πάουντερ
13 γρ.
Κανέλα
½ κ.γ.
Γαρύφαλλα
¼ κ.γ.