Εκτέλεση

  • Με τη μύτη ενός μαχαιριού καθαρίζετε την ράχη των γαρίδων και των καραβίδων. Λιώνετε το βούτυρο Lurpak σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ξύδι, τον άνηθο και το πιπέρι. Ζεσταίνετε τις γαρίδες και τις καραβίδες στο μίγμα του βουτύρου, σε μέτρια φωτιά και σκεπασμένες, για περίπου 2 λεπτά. Τοποθετείτε τα διαφορετικά είδη μαρουλιού σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα θαλασσινά. Τοποθετείτε το βούτυρο Lurpak σε ξεχωριστό μπολ και το σερβίρετε με τη σαλάτα.

Υλικά

12 μεγάλες γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
4 καραβίδες βρασμένες και καθαρισμένες
50 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι απο λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο άνηθος ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 μαρούλι iceberg, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1/2 μαρούλι σαλάτα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1/2 μαρούλι lollo rosso