Οι σούπες βελουτέ θέλουν πολύ καλό ανακάτεμα με ένα μίξερ έτσι ώστε να έχουν μια βελούδινη υφή. Σε αυτό βοηθάει πολύ η προσθήκη μερικών κουταλιών κρέμας γάλακτος.
Όταν καθαρίζετε την κολοκύθα καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα μαχαίρι με δόντια όπως αυτό του ψωμιού
4 κουταλιές | |
Ελαιόλαδο
|
1 κ.σ. |
Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
|
2 κουταλιές |
Κολοκύθες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
|
1 κ. |
Κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
|
1 |
Καρότα μεσαία, ψιλοκομμένα
|
2 |
Φύλλα σέλινο
|
1 ματσάκι |
Κάρυ σε σκόνη
|
1½ κ.σ. |
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
|
|
Ζωμός κότας
|
2 φλιτζάνια |
Γάλα
|
2 φλιτζάνια |
Αλάτι
|
|
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
|
|
8 κουταλιές |