Σαλάτα με ροδάκινα & μπλε τυρί

Σαλάτα με ροδάκινα & μπλε τυρί

Χρόνος προετοιμασίας 15
Η τέλεια σαλάτα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα ταιριάζουν απόλυτα με την έντονη γεύση του μπλε τυριού. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----123456789101112131415161718192021222324252627282930/

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι όλα τα υλικά.
Σαλάτα
  • Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύετε τα μαρούλια, τη ρόκα, το ροδάκινο, το κρεμμύδι, τα δαμάσκηνα και τη μισή βινεγκρέτ. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο και σκορπίζετε τα φυστίκια και το μπλε τυρί. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Σγουρό μαρούλι πλυμένο, στεγνωμένο & χοντροκομμένο
1
Λόλα κόκκινη, πλυμένη, στεγνωμένη & χοντροκομμένη
1
Ρόκα
50 γρ.
Μεγάλο ροδάκινο πλυμένο & κομμένο σε σκελίδες
1
Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
1
Δαμάσκηνα κομμένα σε λεπτές φέτες
6
Αλμυρά φιστίκια με σουσάμι
50 γρ.
1 συσκευασία
Για τη βινεγκρετ
Ελαιόλαδο
100 ml
Μουστάρδα
2 κουταλιές
Μηλόξιδο
2
Χυμό πορτοκάλι (απο 1/2 πορτοκάλι)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κ.γ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι