Μπριζόλες λαιμού στο τηγάνι περιχυμένες στο τέλος με αρωματικό βούτυρο Lurpak

Μπριζόλες λαιμού στο τηγάνι περιχυμένες στο τέλος με αρωματικό βούτυρο Lurpak

20 λεπ
Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----------lurpak/

Εκτέλεση

  • Για το αρωματικό βούτυρο τοποθετείτε σε ένα μίξερ, 125 γραμμάρια Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου, το ξύσμα από 1 λάιμ και τον χυμό, 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με το σύρμα όση περισσότερη ώρα μπορείτε.
  • Τοποθετείτε το βούτυρο σε μια μεμβράνη, τυλίγετε σε ρόλο (σαν καραμέλα) και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού σε μικρές μπουκιές και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε για 4-6 λεπτά το κρέας.
  • Σερβίρετε τις μπουκιές με ένα κομματάκι αρωματικό βούτυρο Lurpak από πάνω.

Υλικά

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αρωματικό βούτυρο
125 γρ.
Ξύσμα απο 1 μοσχολέμονα (lime)
Χυμό απο μισό μοσχολέμονα (lime)
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένο
Γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι