ACTIVE MENU
Λαζάνια με τριμμένα τυριά Arla & φρέσκα μυρωδικά
Υλικά
Για 4-5 μερίδες:
- 1 πακέτο έτοιμα λαζάνια
- 200γρ. Arla Mozzarella
- Άνηθος (μισό ματσάκι)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες
- 30g βούτυρο γάλακτος Lurpak
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κύβους λαχανικών
- 50γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε άφθονο χλιαρό προς το ζεστό νερό και βυθίζετε όλα τα λαζάνια. Τα αφήνετε εκεί ωσότου μαλακώσουν τόσο ώστε να είναι εύκαμπτα και να τυλίγονται χωρίς να σπάνε.
Κατόπιν αδειάζετε σε ένα σκεύος τα 200g Αrla Μozzarella και ανακατεύετε με τον άνηθο και τον μαϊντανό που έχετε ψιλοκόψει, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδου, αλάτι, πιπέρι (ανάλογα με την προτίμησή σας).
Παίρνετε ένα-ένα τα λαζάνια και τα απλώνετε στο ταψί, που έχετε ήδη βουτυρώσει με λίγο βούτυρο Lurpak, καλύπτετε με την γέμιση και μετά βάζετε άλλη μια στρώση λαζάνια. Στο μπλέντερ του μίξερ τοποθετήστε τις ντομάτες και τις πιπεριές καθαρισμένες μαζί με 2 ποτήρια νερού, τους κύβους των λαχανικών, τον πελτέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε τα ωσότου γίνουν μια αραιή σάλτσα.
Απλώστε την σάλτσα πάνω από όλα τα λαζάνια και βεβαιωθείτε πως έχουν σκεπαστεί με την σάλτσα όλα. Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο (170- 190C) για περίπου 15 λεπτά.
Στην συνέχεια ξεσκεπάστε το πυρέξ και απλώστε το Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί από πάνω. Συνεχίστε το ψήσιμό τους στους 230 βαθμούς κελσίου για 5 λεπτά ακόμη.
Αφήστε τα λαζάνια 15 λεπτά εκτός φούρνου να τραβήξουν όποια υγρά έχουν μείνει, και να κρυώσουν ελαφρώς προκειμένου να τα σερβίρετε χωρίς να σπάνε.
___________________________________________________________
Θερμίδες: 460kcal (ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ)
Πρωτεΐνες: 12.4g
Υδατάνθρακες: 42.5g
Λιπαρά: 30g
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ PESTO
Υλικά
- ½ κιλό σπαγγέτι
- ½ φλυτζάνι Arla κρέμα γάλακτος light
- 2 κουταλιές του γλυκού Αrla Φρέσκο Tυρί Kρέμα light
- 2 κ.σ. Αrla Aυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
Για την σάλτσα:
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζάνια φρέσκος βασιλικός
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια μέσα σε νερό στο οποίο έχετε ρίξει την Arla κρέμα γάλακτος light και το αλάτι. Μετά από 12 λεπτά βρασμού σουρώνετε.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια, ετοιμάζετε την σάλτσα. Ασπρίζετε τα αμύγδαλα αφήνοντάς τα περίπου 15 λεπτά μέσα σε καυτό νερό. Τα αλέθετε στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Προσθέτετε το σκόρδο, το βασιλικό και το ελαιόλαδο και αρχίζετε να χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ.
Ρυθμίζετε την ρευστότητα της σάλτσας προσθέτοντας χλιαρό νερό. Μόλις σουρώσετε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
Τα αναμειγνύετε καλά με την σάλτσα και τα σερβίρετε καυτά, πασπαλίζοντας με τις 2 κουταλιές από το Αrla Aυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί.
______________________________________
Κλασική συνταγή: 693 θερμίδες
Συνταγή Arla: 370 kcal (ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ)
Πρωτεΐνες: 14.4g
Υδατάνθρακες: 49.6g
Λιπαρά: 14.6g
Μακαρόνια Ογκρατέν
Υλικά
Για 4-5 μερίδες:
- ½ κιλό μακαρόνια χοντρά
- 100γρ. Αrla Mozzarella
- 2 κουταλιές της σούπας Αrla κρέμα γάλακτος light
- 2 κουταλιές γαλέτα
- 100γρ. ζαμπόν
Υλικά για τη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλιές νιφάδες πατάτας για πουρέ
- 1 κουταλιά Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Bράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και τα σουρώνουμε
Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια το ζαμπόν
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα μακαρόνια, με το ζαμπόν, την Αrla κρέμα γάλακτος light και την Αrla Mozzarella
Eτοιμάζουμε την μπεσαμελ (δες παρακάτω)
Σε ένα μεσαίο ορθογώνιο ταψί, στρώνουμε το παραπάνω μίγμα με τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα στην κορυφή. Ψήνουμε μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα και σερβίρουμε μετά από 30’.
______________________________________
Κλασική συνταγή: 987 θερμίδες
Συνταγή ARLA (ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ): 430 θερμίδες
Υδατάνθρακες (g) 55,7
Λιπαρά (g) 18
Πρωτεΐνη (g) 20
Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε καβουρδίζουμε λίγο το αλεύρι και τις νιφάδες για πουρέ και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλο το γάλα (και ανακατεύοντας) και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και το Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ξανά.
______________________________________
Κλασική συνταγή: 204 θερμίδες
Συνταγή ARLA (ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ): 137 θερμίδες
Υδατάνθρακες (g) 55,7
Λιπαρά (g) 18
Πρωτεΐνη (g) 20
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΙΔΕΣ & ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
- Πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί πιπεριά (από μία)
- 100γρ. λιαστή ντομάτα
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 200γρ. Arla Μοzzarella
- 1 κουταλιά της σούπας Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις λιαστές ντομάτες αφού τις στραγγίσουμε πολύ καλά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Το τυρί το κόβουμε και αυτό σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε καλά αλατισμένο και κοχλαστό νερό τις βίδες και κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε καλά λαδώνοντας τες στο τέλος ελαφρώς.
Σε ένα σκεύος ενσωματώνουμε τις βίδες με τα κομμάτια πιπεριάς, την λιαστή ντομάτα, τα κυβάκια τυριού Arla Mozzarella, το πέστο βασιλικού και το ψιλοκομμένο μαϊντανό καθώς και το αλατοπίπερο ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο και σερβίρουμε τη σαλάτα των ζυμαρικών προσθέτοντας το φρεσκοτριμμένο Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί.
Noodles με κοτόπουλο & λαχανικά
Υλικά
Για 4-5 μερίδες:
- 1 πακέτο κινέζικα noodles
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 100γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 100γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές λοξές φέτες
- 1 πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί πιπεριά, όλες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 μικρό πράσο κομμένο σε λεπτές λοξές φέτες
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές λοξές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak
- 2 κουταλιές της σούπας Αrla φρέσκο τυρί κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και τα βράζουμε σε κοχλαστό νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
Βράζουμε το κοτόπουλο καλά, το κρυώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή μικρές λωρίδες.
Βυθίζουμε τα noodles σε ζεστό νερό και τα αφήνουμε εκεί έως ότου μαλακώσουν τόσο, ώστε να είναι έτοιμα για φάγωμα.
Σε ένα τηγάνι γουόκ ή σε μια ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε τα προβρασμένα λαχανικά, τα noodles τα οποία έχουμε στραγγίσει, τα κομμάτια κοτόπουλου, το βούτυρο lurpak και την σάλτσα σόγιας. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε με απαλές και βαθιές κινήσεις όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν και πάρουν κάποια θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε και το πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι. Κατόπιν ανακατεύουμε με το Αrla φρέσκο τυρί κρέμα και σερβίρουμε τα κινέζικα noodles πασπαλίζοντας από πάνω με το σουσάμι.
______________________________________
Θερμίδες (kcal) 463
Υδατάνθρακες (g) 58,8
Λιπαρά (g) 22,3
Πρωτεΐνη (g) 17,8
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Υλικά για 4 άτομα
- ½ κιλό σπαγγέτι
- 80γρ. Μπέικον χαμηλά λιπαρά
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια
- 2 κουταλιές της σούπας Arla PROTEIN Cottage Cheese
- 2 κουταλιές του γλυκού Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
- 1 κρόκος αυγού
- ½ φλιτζάνι Arla Kρέμα Γάλακτος light
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια για 12 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε, αφήνοντας ελάχιστο από το νερό τους.
Αλέθετε στο μπλέντερ το μπέικον με τα μανιτάρια. Τα βάζετε στο τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι το μπέικον να βγάλει το λίπος του.
Ρίχνετε στα μακαρόνια το μείγμα με το μπέικον και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε στο μπλέντερ τη κρέμα γάλακτος Arla και τον κρόκο.
Ρίχνετε και αυτό το μείγμα στα μακαρόνια και πασπαλίζετε με Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο.
Για να μετατρέψετε την καρμπονάρα σας στο ‘απόλυτο’ πρωτεϊνικό πιάτο, προσθέτετε στην κορυφή 2 κουταλιές της σούπας Arla PROTEIN Cottage Cheese
______________________________________________________
Θερμίδες κλασικής συνταγής (kcal): 798
Θερμίδες συνταγής Arla (kcal): 347
Υδατάνθρακες (g): 46,3
Λιπαρά (g): 9,7
Πρωτεΐνη (g): 17,3
Πένες Με Λαχανικά
Υλικά
Για 4-5 μερίδες:
- 1 πακέτο πέννες ριγέ ή απλές
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκύθι
- 1 καρότο
- 1 πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- Λίγο σκόρδο
- 1 μικρό πράσο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ή 1 ντοματάκι κονκασε
- 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 2 κύβους λαχανικών
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι- πιπέρι
- 2 κουταλιές Arla φρέσκο τυρί κρέμα light
- 2 φέτες Αrla PROTEIN κίτρινο τυρί με 5% λιπαρά
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και τα κόβουμε σε μικρά ‘ζαράκια’. Στη μελιτζάνα και στο κολοκύθι, κόβουμε μόνο την εξωτερική τους επιφάνεια σε βάθος ενός εκατοστού και το εσωτερικό τους μέρος το πετάμε. Το καρότο και το κρεμμύδι τα κόβουμε πρώτα σε φέτες του ίδιου πάχους και μετά και αυτά σε κυβάκια. Το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά μαζί με λίγο νερό (να τα καλύπτει αρκετά) και τα βράζουμε περίπου για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε και αυτές την κατσαρόλα μαζί με τους ζωμούς των λαχανικών και το σκόρδο - που καλό είναι να το ψιλοκόψουμε.
Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει όσο το δυνατόν περισσότερο από μόνη της και 5 λεπτά πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το ελαιόλαδο προκειμένου να μην χάσει τα θρεπτικά του συστατικά με το μαγείρεμα.
Σε ένα σκεύος σερβιρίσματος ή και στην ίδια την κατσαρόλα ανακατεύουμε τις πένες (που έχουμε βράσει αν είναι δυνατόν εκείνη την ώρα ή από πριν) με το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα light, μαζί με την σάλτσα και σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις φέτες Αrla PROTEIN κίτρινο τυρί με 5% λιπαρά που έχουμε κόψει σε μικρά κομμμάτια!
______________________________________
Θερμίδες (kcal) 407
Υδατάνθρακες (g) 63,3
Λιπαρά (g) 13,2
Πρωτεΐνη (g) 11,8
ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΙΝΟΑ & DRESSING ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ARLA PROTEIN
Υλικά για 4 άτομα
- φιλέτο κοτόπουλο 500 gr.
- Ανάμεικτα φύλλα σαλάτας.
- Πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε ζαράκια.
- 5 κουτ. σούπας dressing γιαουρτιού Arla Protein natural
- 4 κουτ.σούπας κινόα (βρασμένη σε ελάχιστα αλατισμένο νερό.
Dressing γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι Arla Protein natural
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι.
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα.
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά.
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ προσεκτικά, τα κόβουμε στο χέρι και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προετοιμάζουμε το στήθος κοτόπουλου, μαρινάροντας το με λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήνοντας το είτε στο φούρνο
ή ακόμα και βράζοντας το για μια ακόμα πιο ελαφριά εκδοχή. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες ή ζαράκια και το δροσίζουμε ελαφρώς με 2 κουταλιές της σούπας από το dressing που ήδη έχουμε προετοιμάσει και το
προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Εκεί προσθέτουμε και τα ζαράκια τις πιπεριάς, δυο ακόμα κουταλιές της σούπας από το dressing ανακατεύοντας όλα
τα υλικά μαζί και τελειώνουμε με τη κινόα, που ήδη έχουμε βράσει από πριν και έχουμε κρυώσει.
______________________________________________________
Σύνολο θερμίδων για όλη τη σαλάτα: 950
¼ της σαλάτας είναι 1 μερίδα, άρα: 237 θερμίδες
ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ARLA PROTEIN COTTAGE CHEESE
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. μικρόφυλλο σπανάκι
- 1 πράσινο μήλο
- 200 γρ. Arla Protein cottage cheese
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι + 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορο
Dressing μήλου
- 50ml χυμό μήλο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα όχι καυτερή
- 1 κουτ. σούπας ξύδι βασλάμικο
- Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα τα φύλλα από το σπανάκι, το μισό μήλο που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, λίγο αλάτι και πιπέρι, και μια μικρή ποσότητα από το dressing που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ανακατεύουμε ελαφρώς τη σαλάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ηλιόσπορο και το κουκουνάρι, το υπόλοιπο μήλο, το ανθότυρο που το σπάμε στα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και τελειώνουμε δροσίζοντας τη σαλάτα μας με το υπόλοιπο dressing.
___________________________________________________
Σύνολο θερμίδων για όλη τη σαλάτα: 803 θερμίδες
Σύνολο μερίδας: 200 θερμίδες
ARLA PROTEIN BREAKFAST
Υλικά
- 50 γρ. μούσλι.
- 150 ml Arla Protein ρόφημα γάλακτος βανίλια 50% less sugar
- ¼ κομμάτι τριμμένο μήλο.
- Λίγη τριμμένη κανέλα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με το μούσλι, την κανέλα και τρίβουμε το μήλο. Αφήνουμε το μείγμα για 6-8 ώρες στο ψυγείο.
Σημείωση: μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλάκι γιαούρτι Arla Protein natural και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.
_______________________________________________
Σύνολο θερμίδων : 270
ARLA PROTEIN BOOST LUNCH
Υλικά
- 1 μικρό στήθος κοτόπουλου
- 50 γρ. Αrla Protein cottage cheese
- Λίγα φύλλα μαρουλιού
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Λίγα φρέσκα μανιτάρια
- Λίγη ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- χυμό και ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
- Αλάτι και πιπέρι
- Τορτίγιες ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το ψήνουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα μαρουλιού με τα κομμάτια του κοτόπουλου, τη πιπεριά Φλωρίνης που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, το Arla Protein cottage cheese, τη μουστάρδα, τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες ωμά, τη ρίγανη, το σησαμέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου,
το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στην συνέχεια παίρνουμε τορτίγιες και τις γεμίζουμε με το περιεχόμενο του μπολ,
διπλώνοντας είτε σε ρολά είτε σε μισοφέγγαρο.
_________________________________________________________
Σύνολο θερμίδων: 522