Ελαφριά σαλάτα brunch με αυγό, φρυγανισμένο ψωμί και Arla Protein cottage cheese
Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
- 2 τομάτες
- 2 αγγουράκια μικρά
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
- 200 γραμμάρια Arla Protein cottage cheese
- 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
• Τοποθετείτε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπρίκι με κρύο νερό και τα τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, μετράτε 7-8 λεπτά βρασμού, ανάλογα και με το μέγεθος των αυγών, για να βγουν σφιχτά.
• Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε πάνω τις φέτες χωριάτικο ψωμί, τις αλείφετε με το βούτυρο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Τοποθετείτε το ταψάκι με το ψωμί στο grill του φούρνου για 3-4 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
• Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε κυβάκια και τα αγγούρια στην μέση και κάθετα σε μπαστουνάκια. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
• Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ατομικό πιάτο την τομάτα με το αγγούρι, το βραστό αυγό κομμένο στην μέση, το φρυγανισμένο ψωμί και πάνω του το Arla Protein cottage cheese. Περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού.