Arla Protein cottage cheese

Χειροποίητες πίτες με κολοκύθι, Arla Protein cottage cheese και δυόσμο

Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 2½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 ml χλιαρό νερό
  • 30 ml ελαιόλαδο για τη ζύμη + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 400 γρ. Arla Protein Cottage Cheese 
  • 150 γρ. Arla Havarti, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • ½ ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
  • ελάχιστο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Για τη γέμιση, ανακατεύετε τα τυριά σε ένα μπολ, μαζί με το αυγό, τον δυόσμο, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε και το αλάτι, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνετε εκεί το νερό, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το γιαούρτι.
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι σας, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξετε ζύμη. Τη ζυμώνετε με τις γροθιές σας μέσα στο μπολ για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Αν βγει πολύ υγρή ή λασπώδης και κολλάει στα χέρια, ρίχνετε λίγο αλεύρι, αν προκύψει πολύ στεγνή, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό.
  • Τη χωρίζετε σε τρία ίσα κομμάτια, τα τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο, με διάμετρο περίπου 20 εκ.
  • Βάζετε στο κέντρο του κάθε φύλλου 1 κουταλιά από το μείγμα τυριών και το απλώνετε λίγο. Στρώνετε λεπτές φέτες κολοκυθιού φροντίζοντας ενδιάμεσα να απλώνετε και λίγο από το μείγμα τυριών. Ισομοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα τυριών και σκορπίζετε 3-4 φέτες κολοκυθιού, τις οποίες πιέζετε λίγο αλλά να μη βυθιστούν εντελώς.
  • Πιάνετε την άκρη του φύλλου και την κλείνετε έτσι ώστε να μείνει το κέντρο ακάλυπτο. Μεταφέρετε τις πίτες στη λαμαρίνα και τις λαδώνετε ελαφρά. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.