ΒΑΣΗ
Σπάτε και αλέθετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά με τα ψίχουλα. Στρώνετε λαδόκολλα στη βάση μιας φόρμας για τούρτα (διαμέτρου 24 εκ.) καλύπτοντας περιμετρικά και τα τοιχώματα. Πιέζετε το μείγμα στη φόρμα και στα τοιχώματα (περίπου 6 εκ.) μέχρι να γίνει συμπαγές και επίπεδο. Ψήνετε τη βάση στον φούρνο, στους 160ο C για 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.
ΓΕΜΙΣΗ
Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, χωρίζετε τον καρπό της βανίλιας αφαιρώντας τους σπόρους και αναμειγνύετε με τη ζάχαρη και το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.
Ανακατεύετε μαζί τα αυγά, τους κρόκους, την crème fraiche, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, μέχρι το μείγμα να δέσει. Τοποθετείτε στα σμέουρα στη βάση μπισκότου και περιχύνετε με τη γέμιση τυριού κρέμα. Ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 160ο C.
Το cheesecake πρέπει να είναι συμπαγές σαν πουτίγκα – δοκιμάστε το χτυπώντας στο πλάι της φόρμας ελέγχοντας τη συνοχή του. Μετά το ψήσιμο, αφήστε το να δέσει εκτός φούρνου για περίπου 10 λεπτά. Χτυπήστε την crème fraiche και τη ζάχαρη άχνη μαζί, αλείφοντάς τη στο ψημένο cheesecake.Ψήστε το στη μεσαία θέση του φούρνου, για 10 λεπτά, στους 160ο C. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει εντελώς και τοποθετήστε το στο ψυγείο καλυμμένο, το λιγότερο για 3 ώρες, ή καλύτερα για όλη τη διάρκεια της νύχτας, πριν το σερβίρετε.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Βγάλτε το από το ψυγείο και διακοσμήστε το με φρέσκα σμέουρα.