ΒΑΣΗ
Σπάτε και αλέθετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Λιώνετε το βούτυρο και και ανακατεύετε καλά με τα ψίχουλα από τα μπισκότα. Στρώνετε μια λαδόκολλα στη βάση μιας φόρμας για τούρτα (διαμέτρου 24 εκ.) καλύπτοντας και τα τοιχώματα περιμετρικά. Πιέζετε το μείγμα των μπισκότων μέχρι να γίνει συμπαγές και επίπεδο. Το βάζετε στο ψυγείο για να δέσει.
ΓΕΜΙΣΗ
Για να φτιάξετε τη γέμιση, βουτήξτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά. Χωρίστε τη βανίλια αφαιρώντας τους σπόρους και ανακατέψτε μαζί με το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, τους κρόκους, την crème fraiche, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Βγάλτε τη ζελατίνη από το νερό και λιώστε τα φύλλα της σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Προσθέστε τη λιωμένη ζελατίνη σε λίγο από το μείγμα του τυριού κρέμα και ανακατέψτε τα όλα μαζί με το υπόλοιπο μείγμα. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει σκληρότερο, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε για άλλα 2 λεπτά. Ανακατέψτε μαζί με τα ασπράδια το μείγμα του τυριού κρέμα και περιχύστε το πάνω στη βάση μπισκότου. Καλύψτε τη φόρμα και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Χτυπήστε το αυγό, τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε απαλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Όταν αρχίσει το μείγμα να γίνεται παχύρευστο, προσθέστε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να δέσει και αφαιρέστε το από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο, πριν να το προσθέσετε στο cheesecake. Διακοσμήστε το cheesecake με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.