ΓΕΜΙΣΗ
Χωρίστε 2 καρπούς βανίλιας κατα μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους. Ανακατέψτε τους σπόρους με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη για να διαχωριστούν μεταξύ τους. Ανακατέψτε το ρυζόγαλο με τους σπόρους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και ανακατέψτε προσεκτικά περίπου το 1/3 απο την κρέμα γάλακτος με το ρυζόγαλο. Προσθέστε ανακατεύοντας απαλά, το υπόλοιπο της κρέμας γάλακτος μαζί με λίγη περισσότερη ζάχαρη αν χρειαστεί. Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα, ανακατέψτε τα με το ρυζόγαλο και τοποθετήστε τα καλυμμένα στο ψυγείο.
Για να φτιάξετε τη γέμιση, βυθίστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 περίπου λεπτά. Αφαιρέστε τη ζελατίνη απο το νερό και λιώστε τα μαλακά φύλλα πάνω απο ζεστό νερό (μπεν μαρί) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με λίγο απο το ρυζόγαλο μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το μαλακό μείγμα του Arla Φρέσκου Τυριού Κρέμα με το υπόλοιπο ρυζόγαλο. Όταν η ζελατίνη μαλακώσει, ανακατέψτε τη μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και ελάχιστο απο το ρυζόγαλο για να κρυώσει εντελώς. Ανακατέψτε τη ζελατίνη με το υπόλοιπο ρυζόγαλο και καρυκεύστε με ξύσμα λεμονιού.
Περιχύστε το μείγμα της γέμισης πάνω στη βάση μπισκότου - χρησιμοποιώντας σπάτουλα για να το απλώσετε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Καλύψτε τη φόρμα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες - κατα προτίμηση, όλη τη νύχτα.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Περιχύστε τη μαρμελάδα κερασιού σε ένα κατσαρολάκι. Βράστε τη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό. Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά και προσθέστε τα μούρα. Διακοσμήστε το cheesecake με ρυζόγαλο, χρησιμοποιώντας τα σπασμένα αμύγδαλα και τη ζεστή σάλτσα μούρων.