CHEESECAKE ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Φυσικά απολαυστικό

CHEESECAKE ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Γευτείτε αυτό το κρεμώδες και εξαίσιο Cheesecake με ρυζόγαλο - Μια φρέσκια ιδέα της Arla βασισμένη στο κλασικό γλυκό.
Αυτό το πεντανόστιμο γλυκό έχει το πλούσιο άρωμα βανίλιας, αμυγδάλων και έντονη γεύση του λεμονιού, άριστα συνδυασμένα με απαλό Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και ζεστή σάλτσα βατόμουρων. Δώστε λίγη μαγεία στο τραπέζι σας με αυτή τη λαχταριστή εκδοχή του ρυζόγαλου και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιώντας Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα - που παράγεται απο τέσσερα μόνο φυσικά συστατικά - κάθε κομμάτι θα είναι γεμάτο με τη φυσική νοστιμιά και την αγνή γεύση των συστατικών του.  

Δοκιμάστε αυτό το cheesecake με ρυζόγαλο, ή δείτε τη συλλογή μας για υπέροχα, φυσικά νόστιμα cheesecakes

 

ΥΛΙΚΑ

ΒΑΣΗ

  • 150 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα ολικής άλεσης
  • 75 γρ. βούτυρο

RICE PUDDING

  • 100 ml νερό
  • 90 γρ. λεπτόκοκκο ρύζι
  • 500 ml πλήρες γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • λίγο αλάτι
  • (Συμβουλή! Αν σας έχει περισσέψει ρυζόγαλο απο την προηγούμενη ημέρα, χρησιμοποιήστε 450-500 γρ.)

ΓΕΜΙΣΗ

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 100 γρ. σάλτσα (μαρμελάδα) κερασιού
  • 100 γρ. φρέσκα μούρα (μύρτιλο, φράουλες, βατόμουρα)
  • Κομμένα αμύγδαλα για τη διακόσμηση
ΥΛΙΚΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Βράστε το νερό και το ρύζι σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το ρύζι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε γάλα και βράστε το σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Χωρίστε τον καρπό της βανίλιας κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους. Ανακατέψτε τους σπόρους μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη ώστε να διαχωριστούν μεταξύ τους. Προσθέστε τους σπόρους και τον καρπό της βανίλιας στο μείγμα του ρυζόγαλου. Τοποθετήστε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για 40 λεπτά ανακατέυοντας κάθε τόσο. Τοποθετήστε το ρυζόγαλο καλυμμένο στο ψυγείο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς - κατά προτίμηση, όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τον καρπό της βανίλιας όταν κρυώσει το ρυζόγαλο.  

ΒΑΣΗ

Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα. Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε λαδόκολλα στη βάση μιας φόρμας για τούρτα (διαμέτρου 24εκ.). Πιέστε το μείγμα των μπισκότων στον πάτο της φόρμας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και συμπαγές σαν βάση. Αφήστε τη βάση να κρυώσει και αφήστε το στο ψυγείο για 10 λεπτά. 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΓΕΜΙΣΗ

Χωρίστε 2 καρπούς βανίλιας κατα μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους. Ανακατέψτε τους σπόρους με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη για να διαχωριστούν μεταξύ τους. Ανακατέψτε το ρυζόγαλο με τους σπόρους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και ανακατέψτε προσεκτικά περίπου το 1/3 απο την κρέμα γάλακτος με το ρυζόγαλο. Προσθέστε ανακατεύοντας απαλά, το υπόλοιπο της κρέμας γάλακτος μαζί με λίγη περισσότερη ζάχαρη αν χρειαστεί. Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα, ανακατέψτε τα με το ρυζόγαλο και τοποθετήστε τα καλυμμένα στο ψυγείο.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, βυθίστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 περίπου λεπτά. Αφαιρέστε τη ζελατίνη απο το νερό και λιώστε τα μαλακά φύλλα πάνω απο ζεστό νερό (μπεν μαρί) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με λίγο απο το ρυζόγαλο μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το μαλακό μείγμα του Arla Φρέσκου Τυριού Κρέμα με το υπόλοιπο ρυζόγαλο. Όταν η ζελατίνη μαλακώσει, ανακατέψτε τη μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και ελάχιστο απο το ρυζόγαλο για να κρυώσει εντελώς. Ανακατέψτε τη ζελατίνη με το υπόλοιπο ρυζόγαλο και καρυκεύστε με ξύσμα λεμονιού.
Περιχύστε το μείγμα της γέμισης πάνω στη βάση μπισκότου - χρησιμοποιώντας σπάτουλα για να το απλώσετε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Καλύψτε τη φόρμα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες - κατα προτίμηση, όλη τη νύχτα.      

 

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Περιχύστε τη μαρμελάδα κερασιού σε ένα κατσαρολάκι. Βράστε τη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό. Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά και προσθέστε τα μούρα. Διακοσμήστε το cheesecake με ρυζόγαλο, χρησιμοποιώντας τα σπασμένα αμύγδαλα και τη ζεστή σάλτσα μούρων.  

Ανακαλύψτε φυσικά νόστιμες συνταγές για cheesecakes με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, γεμάτα με ζουμερά, φρέσκα φρούτα και πολλά άλλα απολαυστικά και υγιεινά υλικά! Επειδή το τυρί κρέμα της Arla φτιάχνεται απλά και μόνο με τέσσερα φυσικά συστατικά, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα και τη φυσική νοστιμιά σε κάθε συνταγή που ετοιμάζετε με αυτό.  

Παράγεται με τέσσερα μόνο, φυσικά συστατικά. To Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα έχει απλά υπέροχη γεύση, χωρίς καθόλου συντηρητικά. Απολαύστε την κρεμώδη υφή και τη φρέσκια γεύση του τυριού κρέμα της Arla, σε ψημένο ψωμί, στο σάντουιτς, μαζί με ένα λαχταριστό σνακ – ή με όποιον άλλον τρόπο σας αρέσει.

Πεντανόστιμα σνακς για να σας κρατήσουν δυνατούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τί θα λέγατε για την απίστευτη γεύση των ψητών λαχανικών και του υγιεινού ψωμιού σικάλεως, μαζί με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, σαν ένα ενδιάμεσο γεύμα, σάντουιτς ή σνακ;

ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Είναι τα μόνα που χρειάζονται για την παραγωγή του τυριού κρέμα της Arla. Είναι τόσο απλό, που μπορεί να το φτιάξει κάποιος μόνος του στο σπίτι!

Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα – Χωρίς Συντηρητικά

ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Γαλακτοκομικά που παράγονται με φροντίδα από τη φάρμα, μέχρι εσάς.

ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ