Όταν παράγουμε γάλα, τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι σημαντικό κάθε προϊόν να συναντά τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που κάνουν τους καταναλωτές μας να εμπιστεύονται τα προϊόντα μας.
Στην παραγωγή μας, κυρίως δουλεύουμε σύμφωνα με τα πρότυπα ISO
Χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές ISO η ποιότητα των προϊόντων μας και η ασφάλεια των τροφίμων διασφαλίζεται από έναν τρίτο φορέα. Στην Arla λειτουργούμε με δικές μας διαδικασίες για αυτό το θέμα αλλά και με άλλα πρότυπα ανάλογα με τις ανάγκες των αγορών και των πελατών.
Κατ αρχάς, η ασφάλεια των τροφίμων σχετίζεται με τις προληπτικές ενέργειες που διενεργούμε συστηματικά με το HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Αυτό σημαίνει ότι αξιολογούμε τους κινδύνους των παραγωγικών μεθόδων σε σχέση με 3 παράγοντες.
Σε συνεργασία με τους προμηθευτές μας, εξασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας δεν περιέχουν ανεπιθύμητα αλλεργιογόνα. Στην περίπτωση ύπαρξης αλλεργιογόνων, αυτό επισημαίνεται στο προϊόν.
Ο σκοπός της Arla, είναι να παρέχει προϊόντα χωρίς ελαττώματα. Παρ’όλα αυτά, επειδή είναι αδύνατο να εγγυηθούμε 100% οτι δεν θα εμφανιστούν προβλήματα, υπάρχουν σαφείς διαδικασίες για την περίπτωση ατυχήματος. Το προϊόν ανακαλείται εάν κριθεί οτι έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον καταναλωτή.
Το πρώτο γαλακτοκομείο της Arla, πιστοποιήθηκε το 1994 (εκείνη την περίοδο είχε την ονομασία MD Foods). Σήμερα, όλα τα γαλακτοκομεία της Arla, πιστοποιούνται σύμφωνα με ένα ή περισσότερα πρότυπα εξασφάλισης ποιότητας τροφίμων.